Alle nieuwsberichten

Een complimentje maakt het verschil!

Je collega’s en medewerkers vleugels geven? Een compliment doet het nodige werk!

Een complimentje maakt het verschil!

Je hebt het vast zelf al ervaren. Een complimentje zorgt voor een gevoel van waardering. Een essentieel element om je goed te voelen in jouw job. Het belang van een compliment wordt ook bewezen door verschillende studies. Een onderzoek van het Europees Sociaal Fonds toont aan dat ‘waardering’ de grootste vereiste is op het werk. Maar liefst 95% van de Belgen vindt dit belangrijk.

Die waardering heeft ook een gunstig effect op de productiviteit van jouw collega’s. Grootste bewijs is het Hawtorn-effect, dat al in de jaren 1927 tot 1933 ontdekt werd door Amerikaanse wetenschappers. Experimenten in de Hawtorn-fabrieken van Western Electric toonden aan dat niet enkel fysieke arbeidsomstandigheden een invloed hadden op de productiviteit. Maar vooral de aandacht en waardering van leidinggevenden zorgde voor een enorme stimulans en motivatie!

Complimentendag (1 maart) is voor GPS het perfecte startsein om complimenten een onderdeel te maken van de bedrijfscultuur. Daarom staat vanaf vandaag centraal in ons landschapsbureau een heuse complimententoren. Daarin vinden onze medewerkers tal van kaartjes met complimentjes of om zelf een complimentje te schrijven.

Meer gerelateerde nieuwsberichten