Alle nieuwsberichten

Do Monday

Vandaag is het Blue Monday. Zogenaamd de meest depressieve dag van het jaar. Hoewel deze bewering een PR-verzinsel schijnt te zijn, kan het toch een mooie aanzet zijn om u bedrijf eens kritisch te bekijken. Gaan uw werknemers deze maandag net als altijd met plezier naar het werk, of zien ze Blue Monday juist als de zoveelste zware dag op het werk? Onze GPS’ertjes verschenen vandaag alvast met een glimlach op kantoor.

Do Monday

Investeren in werkplezier loont, dat kunnen wij bij GPS alvast beamen. Want werknemers die voldoende vrijheid, steun en ruimte voor ontwikkeling ervaren, hebben meer plezier in hun job en melden zich als gevolg ook minder vaak ziek. Maar hoe vergroot je nu dat werkplezier en stimuleer je bevlogenheid? Wij helpen je alvast op weg met onderstaande tips.

  1. Leer je medewerkers echt kennen: Waar liggen hun capaciteiten, wat drijft hen?
  2. Zorg voor een bedrijfscultuur waar ruimte en tijd is voor open en eerlijke communicatie
  3. Stuur op verantwoordelijkheid. Dat betekent dat medewerkers eigen verantwoordelijkheden krijgen. En ruimte kunnen creëren om hun werk in te richten op de wijze die zij het beste vinden en zorgen er zelf voor dat er resultaten bereikt worden.
  4. Creëer aandacht voor ontwikkeling van talenten
  5. Om werknemers te motiveren en hun betrokkenheid te vergroten, is het van stelligste belang om uw waardering te tonen voor het verrichte werk.

 

Daarnaast mogen we de bevlogenheid op de werkvloer niet over het hoofd zien. Want bevlogen medewerkers halen voldoening uit hun werk, zijn zeer betrokken en voelen zich energiek, flexibel en trots. Daar boven op maakt bevlogenheid medewerkers productiever en innovatiever. Kortom bevlogenheid heeft dus een grote positieve maatschappelijke en economische impact.