Alle nieuwsberichten

Steel de show tijdens je online meetings

Door de coronacrisis werd telewerk verplicht. Ook meetings werden omgeruild door online vergaderingen. Maar de meeste bedrijven hebben deze vernieuwende manier van vergaderen intussen omarmd en gaan hier in de toekomt mee verder. Maar nog lang niet iedereen presenteert zich optimaal voor de camera. Kijk maar naar Bart De Wever die we allemaal al in zijn onderbroek konden bewonderen.

Steel de show tijdens je online meetings

TIP 1: Love is in the (h)air

Voor de dames onder ons is het verleidelijk om je wilde lokken los te laten. Helaas kan het bij een videocall juist rare en ongewilde schaduwen op je gezicht werpen. Draag je haar daarom uit je gezicht, met bijvoorbeeld een lage paardestaart of een haarband.

TIP 2: Zorg voor goede belichting

Zorg ervoor dat het licht op je gezicht valt. Kun je bij een raam zitten? Ga dan niet met je rug naar het raam toe zitten, maar juist met het gezicht naar het raam toe. Geen ramen? Ga dan in ieder geval niet vlak onder een felle lamp zitten, zet liever een lamp voor je gezicht.

TIP 3: Blush & highlighter

Met een klein beetje strategisch geplaatste blush zie je er meteen fris en monter uit. Een zachtroze of perzikkleurige tint geeft de meest natuurlijke uitstraling. Om je ogen naar voren te laten komen, stip je na het aanbrengen van je mascara een beetje highlighter in je binnenste ooghoeken.

TIP 4: De kleren maken de man/vrouw

Kleed je aan en maak je klaar voor de meeting zoals je gewoonlijk zou doen. Volg je werkroutine en kies een outfit alsof je een face-to-face vergadering zou bijwonen. Vermijd kleren die te donker zijn, zoals zwart of grijs. Maar let ook op voor te felle kleuren of patronen zoals ruitjes of strepen. Deze kunnen zorgen voor het zogenaamde moiré-effect, waarbij deze motieven gaan schemeren of trillen wat een erg storend beeld oplevert.

TIP 5: Kies de geschikte achtergrond

Tot slot, een laatste goede raad voor wie online niet in affronten wil vallen: zorg ervoor dat je op voorhand ook al even je achtergrond onder de loep genomen hebt. Dat er beter geen verloren gelopen wasmanden of vuile sokken in die achtergrond te bespeuren zijn, is duidelijk.